Fiskmedaljer med italienska smaker

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gbergtungafilé eller fiskmedaljer
  • 3-5 mskpesto
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 1 msksmör
  • 1,25 dlvitt vin, halvtorrt eller torrt
  • en nypa socker
  • 2,5 dlgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 nävekörsbärstomater
  • 1,5 dlparmesanost, riven

Beskrivning

Dela fiskfiléerna på längden så att varje filé blir två smala bitar.

Salta dem och lägg dem med f d skinnsidan uppåt.

Pensla på pesto och rulla dem på längden.

Ställ dem på högkant i en smord ugnsform, rätt så tätt så att de inte öppnar sig.

Om ni använder fiskmedaljer: Krydda medaljerna runt om med salt och pensla på rejält med pesto. Ställ medaljerna i en ugnsfast form.

Fräs finhackad lök i smör, den ska inte få färg.

Häll på vinet och sockret och låt koka en stund så att hälften av vinet avdunstar.

Häll i grädden och låt sjuda i cirka tolv minuter. Salta och peppra.

Häll såsen över fiskmedaljerna, lägg i tomaterna och strö över den rivna osten.

In i ugnen i 200 grader tills fisken är klar, ca 15 minuter.

Servera med tex pressad potatis, färsk basilika och en god sallad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier