Parmesanpanerad fisk med fluffigt citronsmör

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 ghavskattfilé, långarygg, koljarygg, sejfilé
  • salt, svartpeppar
  • vetemjöl + god fiskkrydda
  • 2ägg, uppvispade
  • 1 dlparmesanost, finriven
  • 1 dlströbröd
  • smör och olja till stekning
  • Ugnsbakade grönsaker
  • 2 paprikor
  • 1 fänkål
  • 2 röda lökar
  • 1 medelstorzucchini
  • olivolja, salt och svartpeppar
  • Fluffigt citronsmör
  • 200 gsmör
  • 1citron, finrivetskal och saft
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Ugnsbakade grönsaker

Sätt ugnen på 185 grader.

Skär alla grönsakerna i bitar förutom fänkålen som skärs i tunna skivor.

Lägg grönsakerna i en ugnsfast form, ringla över några matskedar olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl.

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Fluffigt citronsmör

Smält ¼ av smöret och skär resten i små tärningar.

Häll det smälta smöret, medan det fortfarande är varmt, i en skål med hög kant och tillsätt smörtärningarna några i taget samtidigt som du vispar med en elvisp.

Vispa tills allt smör är nerblandat och fluffigt.

Blanda i citronskal och juice och vispa lite till.

Smaka av med mer citron om du tycker det behövs. Salta och peppra.

Ställ inte in smöret i kylskåpet. Då stelnar det och förlorar sin fluffighet!

Parmesanpanerad havskatt

Krydda fisken med salt och peppar.

Blanda vetemjöl med någon god krydda.

Blanda ströbröd och parmesan.

Panera fisken först i mjölet, sedan i ägg och slutligen i parmesanblandningen.

Lägg i en klick smör i en stekpanna + några matskedar olja. Stek fisken tills den är gyllene brun på utsidan och helt vit igenom på insidan.

Smaklig måltid!

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier