Panerad sej med sötsur sås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gsejfilé, koljafilé eller torskfilé
  • salt och citronpeppar
  • ströbröd eller panko
  • Sötsur sås
  • 2 mskvitlök, finhackad
  • 2 mskingefära, finriven
  • 4 mskschalottenlök, finhackad
  • 450 gkörsbärstomater
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 4 mskströsocker
  • 4 mskketchup
  • 2 mskfisksås
  • färsk koriander

Beskrivning

Bryn vitlök, ingefära och schalottenlök.
Tillsätt körsbärstomater och stek på svag värme tills de mjuknat.
Tillsätt rödvinsvinäger, strösocker, ketchup och fisksås. Låt sjuda i 2 minuter.
Klipp över rikligt med koriander och ställ såsen åt sidan.

Vänd fisken i ströbröd eller panko, blandat med salt och citronpeppar.

Stek fisken i smör tills den är helt vit igenom.

Servera med ris och sallad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier