Örtdoftande lammgryta med spenat och tomat

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 glammgrytbitar
  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 3 dlsky + vatten
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 1,5 tsksalt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1,5 mskkalvfond eller 1 köttbuljongstärning
  • 2 tsktorkad dragon
  • 2 tsktorkad basilika
  • 2 tsktorkad oregano
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskvetemjöl
  • 70 gbabyspenat
  • 200 gkörsbärstomater, delade

Beskrivning

Skär löken i tunna skivor.

Bryn kött och lök, i smör, i en stekpanna i omgångar. Skölj ur stekpannan efter varje omgång med lite vatten och spara skyn. Mät upp så att du har 3 dl sky.

Lägg över allt, även stekskyn, i en gryta. Om inte stekskyn täcker köttet så tillsätt mera vatten.

Häll i kalvfond, salt, peppar och örter och pressa i vitlöken.

Lägg på lock och låt koka i ca 45 minuter eller tills köttet är helt mjukt och lätt faller isär.

Blanda crème fraiche med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 minuter.

Rör ner nästan all spenat och nästan alla tomater. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vid servering: toppa med resterande spenat och tomater.

Recept hämtat från: recept.se

Tid

1 timme 15 min

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier