Örtdoftande lammgryta med spenat och tomat
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 glammgrytbitar
- 1gul lök
- 2 msksmör
- 3 dlsky + vatten
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 1,5 tsksalt
- 3 krm svartpeppar
- 1,5 mskkalvfond eller 1 köttbuljongstärning
- 2 tsktorkad dragon
- 2 tsktorkad basilika
- 2 tsktorkad oregano
- 2 dlcrème fraiche
- 3 mskvetemjöl
- 70 gbabyspenat
- 200 gkörsbärstomater, delade
Beskrivning
Skär löken i tunna skivor.
Bryn kött och lök, i smör, i en stekpanna i omgångar. Skölj ur stekpannan efter varje omgång med lite vatten och spara skyn. Mät upp så att du har 3 dl sky.
Lägg över allt, även stekskyn, i en gryta. Om inte stekskyn täcker köttet så tillsätt mera vatten.
Häll i kalvfond, salt, peppar och örter och pressa i vitlöken.
Lägg på lock och låt koka i ca 45 minuter eller tills köttet är helt mjukt och lätt faller isär.
Blanda crème fraiche med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 minuter.
Rör ner nästan all spenat och nästan alla tomater. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vid servering: toppa med resterande spenat och tomater.
Recept hämtat från: recept.se
Tid
1 timme 15 min