Lyxig fisk och skaldjurspasta

Ingredienser

  • 4 personer
  • 100 g räkor utan skal
  • 600 gfjällröding, ta av skinnet
  • 1 morot
  • 0,5 fänkål, (ca 75 g)
  • 0,5gul lök
  • 1röd chili
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1lime, finrivet skal + 2 msk saft
  • salt och svartpeppar
  • 1,5 dlgrädde
  • en nypa socker
  • 300 gtagliatelle
  • 2lime till garnering

Beskrivning

Skär rödingen i tärningar, rätt stora, ca 5×5 cm och salta ordentligt. Låt stå i minst 15 minuter.

Skala och tärna morot och fänkål. Hacka lök, chili och vitlök.

Hetta upp olja i en stor gryta och fräs grönsakerna ett par minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

Tillsätt vatten, buljongtärning, rivet skal och saft från lime. Koka upp och sjud sakta i ca 5 min.

Lägg i fisken och ta av grytan från värmen och låt fisken ligga och dra åt sig smakerna från buljongen i 5 minuter. Sila allt försiktigt. Lägg grönsaker och fisk åt sidan.

Koka ihop buljongen till 1,5 dl. Tillsätt grädde och koka samman till 2,5 dl. Smaka av med salt, svartpeppar och ev. en nypa socker.

Koka pastan enligt anvisningar.

Vänd ner den kokta och väl avrunna pastan i såsen. Blanda försiktigt i grönsaker, fisk och räkor. Låt allt bli varmt och lägg upp på ett stort, uppvärmt fat.

Garnera med rivet skal av lime och limeklyftor.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier