Laxtacos med mangosalsa
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 glaxfilé
- salt, peppar
- Salsa roja
- 4 mskolivolja
- 2 msktomatpuré
- 4vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd chili, hackad
- 2 tsktorkad oregano
- 4 tsk flingsalt
- 2 tskströsocker
- Mangosalsa
- 250 gfryst mango
- eller
- 1mogen färsk mango i tärningar
- 1 liten rödlök, finhackad
- 0,5 - 1röd chili, finhackad
- 0,5 dlfärsk koriander eller persilja, finhackad
- 1lime, saften
- flingsalt
- Tillbehörtex guacamole, crème fraiche, tomater, nachochips, tortillabröd
Beskrivning
Krydda laxen med salt och peppar.
Mixa alla ingredienser till salsa rojan och bred på laxens ovansida.
Stek fisken i hälften smör och hälften olja, börja med köttsidan och vänd sedan över till skinnsidan.
Det går bra att tillaga laxen i ugnen, 15 minuter i 175 grader. Lägg då laxen med skinnsidan neråt.
Mangosalsa: Blanda alla ingredienser och låt stå kallt till servering.
Servera med mangosalsa, guacamole, crème fraiche eller gräddfil, färsk koriander, nachochips eller tortillabröd.
Recept från: coop.se
Tid
40 minuter