Laxtacos med mangosalsa

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 glaxfilé
  • salt, peppar
  • Salsa roja
  • 4 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 4vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, hackad
  • 2 tsktorkad oregano
  • 4 tsk flingsalt
  • 2 tskströsocker
  • Mangosalsa
  • 250 gfryst mango
  • eller
  • 1mogen färsk mango i tärningar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0,5 - 1röd chili, finhackad
  • 0,5 dlfärsk koriander eller persilja, finhackad
  • 1lime, saften
  • flingsalt
  • Tillbehörtex guacamole, crème fraiche, tomater, nachochips, tortillabröd

Beskrivning

Krydda laxen med salt och peppar.

Mixa alla ingredienser till salsa rojan och bred på laxens ovansida.

Stek fisken i hälften smör och hälften olja, börja med köttsidan och vänd sedan över till skinnsidan.

Det går bra att tillaga laxen i ugnen, 15 minuter i 175 grader. Lägg då laxen med skinnsidan neråt.

Mangosalsa: Blanda alla ingredienser och låt stå kallt till servering.

Servera med mangosalsa, guacamole, crème fraiche eller gräddfil, färsk koriander, nachochips eller tortillabröd.

Recept från: coop.se

Tid

40 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier