Lammytterfilé med kryddtäcke

Ingredienser

  • 4 personer
  • salt och svartpeppar
  • smör / olja
  • Kryddtäcke
  • 4 skivorformbröd
  • 1 knippepersilja
  • 1 knippetimjan
  • 1 kvistrosmarin
  • 50 gparmesanost, riven
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Kryddtäcke

Kör alla ingredienser i en matberedare. Krydda med salt och peppar.

Lammkött

Skär en skåra i fettet. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna i smör eller olja på hög värme så att köttet ”stänger” sig och bevarar köttsaften.

Lägg köttet i en ugnsfast form och bred kryddtäcket över.

Ugnsbaka i 200 grader tills köttets innertemperatur är 60 – 65 grader, ca 15 minuter.

Servera gärna med ugnsstekta tomater, klyftpotatis och aioli.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier