Lammsadel fylld med ost och pekannötter

Ingredienser

  • 6-8 portioner
  • 1 lammsadel, ca 2-2,5 kg
  • salt, svartpeppar
  • Fyllning
  • 1citron, rivet skal
  • 1 st (150 g) isländsk Hvitlauksostur eller annan hård vitlöksost
  • 5vitlöksklyftor
  • 2 dl fetaost
  • 100 gpekannötter, rostade
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 0,5 knippepersilja
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 125 grader.

Börja med att urbena lammsadeln. (Det finns videos på hur man urbenar lammsadlar på Youtube, tex från Scan: Köttguiden – Två sätt att stycka lammsadel. Se till att hela lammsadeln hänger i hop i ett stycke.)

Gör fyllningen: Blanda alla ingredienser i en matberedare. Lägg undan 1/4 av fyllningen.

Krydda lammsadeln med salt och grovmalen svartpeppar. Lägg innerfiléerna i mitten av lammsadeln, rulla ihop köttet och knyt ihop rullen med steksnöre (även här finns det bra videos på Youtube!). Bred över 3/4 av fyllningen.

Lägg morötter, broccoli, lök, rosmarin, salt och peppar i en ugnsfast form. Blanda väl och häll i vatten.

Lägg lammsadeln på grönsakerna och bred över 1/4 av fyllningen. Ugnsstek i ca 2 timmar. Höj temperaturen till 180 grader när det återstår 15 minuter.

Servera med tex aioli och klyftpotatis.

 

 

Tid

2,5 timmar

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier