Lammkotletter med blomkålsstomp

Ingredienser

  • 6 personer
  • 1,8 kglammkotletter
  • Marinad
  • 2 tskliquid smoke
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 2 msktomatpuré
  • 2 msksvarta vinbärsgelé (eller valfri sylt)
  • salt, svartpeppar, torkad timjan
  • Blomkålsstomp
  • 2blomkålshuvud
  • 6potatisar
  • 3 mskgrädde
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • salt, svartpeppar och torkad oregano
  • Baconlindad sparris
  • 1 buntgrön sparris
  • 1 paketbacon
  • Svampsås
  • 2 msksmör
  • 300 gsvamp tex. Karl-Johan, Kantareller eller Shiitake
  • 1vitlöksklyfta, pressad
  • 2 mskvitt vin
  • 1 msk(japansk) soja
  • 3 mskvatten
  • 1 mskmajsredning
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Rör ihop ingredienserna till marinaden och marinera lammkotletterna ett par timmar innan de ska tillagas.

Ta fram köttet en timme innan det ska tillagas så att de håller rumstemperatur.

Koka potatis och blomkål var för sig, då de behöver olika tid.

Mosa allt sedan med en potatismosare och blanda i grädde, äppelcidervinäger och kryddor. Det ska bli ungefär som vanligt potatismos i konsistensen.

Skölj och skär av den yttersta torra biten på sparrisarna.

Tag buntar om två – tre och linda en baconbit runt dem på mitten.

Fräs upp smör och lägg i svampen. Låt den puttra på mediumvärme till all vätska börjar dunsta.

Häll på resten av ingredienserna och rör ihop med majsmjölet. Se till att det inte klumpar sig.

Grilla sparris och lammkotletter. Servera med svartvinbärsgelé.

Recept från Landleys kök

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier