Italiensk lammgryta

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 glammgrytbitar
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 msksmör
  • salt, svartpeppar
  • 2 storagula lökar i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter i bitar
  • 2 dlrödvin
  • 2 burkarkrossade tomater
  • 2 mskköttfond
  • eller
  • 1köttbuljongtärning
  • 2lagerblad
  • 0,5citron, rivet skal
  • 2 kvistarrosmarin
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Vänd grytbitarna i mjöl och bryn dem i smör på medelhög värme i en stor gryta. Salta och peppra. Lägg i lök, vitlök och morötter och bryn ytterligare några minuter.

Häll på vin och låt det koka ner lite. Tillsätt tomater, fond, lagerblad, citronskal och rosmarin. Låt grytan puttra på svag värme under lock i ca 1 timme eller tills köttet känns riktigt mört.

Smaka av med salt och peppar. Servera med tex potatispuré, kokt potatis, nykokt pasta och en bit gott bröd.

Tid

1,5 timme

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier