Grekisk lammgryta med citron och fetaost

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 glammgrytbitar
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 burkarhela konserverade tomater
  • 3 dlvatten
  • 2köttbuljongtärningar
  • 1 msktorkad oregano
  • 2 burkarstora, vita bönor
  • 1 dlfärsk oregano, finhackad
  • 0,5 dlfärsk dill, finhackad
  • 200 gfetaost
  • 1,5 dlkalamataoliver

Beskrivning

Skär köttet i bitar, ca 3×3 cm. Bryn i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan.

Skala och hacka lök och vitlök.

Skala av det yttersta, gula skalet, på citronen med en potatisskalare eller med ett zestjärn.

Fräs lök och vitlök i en stor gryta.

Tillsätt tomater, vatten, buljong, torkad oregano och citronskal. Koka upp och lägg i köttet.

Koka sakta under lock i ca 1 timme, eller tills köttet känns mört.

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i bönor, färsk oregano och dill i grytan och värm.

Smaka av med salt och peppar.

Häll upp grytan på ett stort, djupt fat. Strö över smulad fetaost och oliver.

Servera med potatis, tzatziki och ett gott bröd!

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier