Gravad röding med chili och lime

Ingredienser

  • 6 - 8 personer
  • 1,4 kgfjällröding, fryst
  • 0,75 dlsocker
  • 0,5 dlsalt
  • 3lime, finrivet skal
  • 8 stlimeblad, finstrimlade
  • 2-4röda chili (beroende på styrka), urkärnade och finhackade
  • 5 cmfärsk ingefära, finriven
  • Sås
  • 5 mskolivolja
  • 0,5 tsksesamolja
  • 1,5 tsk socker
  • 3lime, saften
  • 3,5 mskljus sojasås
  • 2 tskvita sesamfrö
  • 2 mskhackade nötter tex jordnötter, saltade cashewnötter
  • 1 dlsalladslök, finhackad

Beskrivning

Tina rödingen långsamt, helst över natten i kylskåp. Skrapa av skinnet med en vass kniv.

Gnid in rödingen med chili, ingefära, limeskal och limeblad.

Häll därefter över socker och salt och gnid in ordentligt.

Lägg fisken i en plastpåse i kylen i minst 4 timmar, gärna längre.

 

Värm försiktigt olja, soja och socker tills sockret smält, och häll därefter i limesaften.

Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna.

Skrapa av kryddorna från rödingen och skiva tunt.

Toppa med såsen, nötter & sesamfrön samt salladslöken.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier