Ceviche med hälleflundra och räkor
Ingredienser
- 4 portioner
- 100 ghälleflundra filé
- 100 gskalade räkor
- 0,5 tsksalt
- 1 röd chili
- 3 lime, saften
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tskfinriven, färsk ingefära
- 0,5 rödlök
- 0,5 gurka
- 0,5 knippesalladslök
- 250 gfryst mango (upptinad) eller 1 färsk
- 1 krukafärsk koriander (eller persilja för dem som inte gillar denna krydda!)
- 1 dl rostad majs
Beskrivning
Skär fisken i små bitar, ca 1 x 1 cm, och blanda med salt i en skål.
Kärna ur och finhacka chilin. Finriv ingefäran.
Blanda fisk med räkor, chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära. Ställ kallt i ca 2 timmar.
Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär bort kärnhuset och tärna gurkan. Skiva salladslöken.
Blanda mango, gurka och all lök i cevichen.
Grovhacka koriander och majs. Strö över vid servering.
Tid
2,5 timmar