Ceviche med hälleflundra och räkor

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 100 ghälleflundra filé
  • 100 gskalade räkor
  • 0,5 tsksalt
  • 1 röd chili
  • 3 lime, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tskfinriven, färsk ingefära
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,5 knippesalladslök
  • 250 gfryst mango (upptinad) eller 1 färsk
  • 1 krukafärsk koriander (eller persilja för dem som inte gillar denna krydda!)
  • 1 dl rostad majs

Beskrivning

Skär fisken i små bitar, ca 1 x 1 cm, och blanda med salt i en skål.

Kärna ur och finhacka chilin. Finriv ingefäran.

Blanda fisk med räkor, chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära. Ställ kallt i ca 2 timmar.

Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Skär bort kärnhuset och tärna gurkan. Skiva salladslöken.

Blanda mango, gurka och all lök i cevichen.

Grovhacka koriander och majs. Strö över vid servering.

Tid

2,5 timmar

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier