Makrill med citronsalsa

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gmakrill filé
  • 1 citron, i skivor
  • 1 citron, saften
  • 1 mskolivolja
  • salt och peppar
  • Salsa
  • 1rödlök, finhackad
  • 3vitlöksklyftor, finhackad
  • 3tomater, i små bitar
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlpersilja, finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • Färskpotatis

Beskrivning

Sätt ugnen på 200º.

Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Pressa saften ur den andra citronen.

Lägg fisken i en ugnssäker form.

Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg på citronskivorna.

Ringla över oljan och hälften av citronsaften.

Tilllaga mitt i ugnen ca 10 min.

Blanda rödlök, vitlök, tomat, olja och persilja med resten av citronsaften.

Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med salsan och nykokt potatis.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier