Grillad lax – god marinad

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 glaxfilé eller fjällrödingfilé
  • salt
  • Marinad
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung
  • 4 msksoja
  • 6 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • salladslök

Beskrivning

Här är en god marinad till grillad lax eller fjällröding. Receptet är hämtat från den isländska hemsidan: eldhusperlur.com

Skrapa skinnet med en vass kniv och salta fisken.

Rör ihop ingredienserna till marinaden och låt fisken ligga och gotta sig i den i ett par timmar.

Grilla köttsidan först, lax ca 3-4 minuter, fjällröding ca 1 – 2.

Man kan grilla fisken i ett halster eller direkt på gallret om man är försiktig när man skall vända på den (använd gärna stekspade till det).

Grilla färdigt på skinnsidan, ca 3-4 minuter. Låt vila ett par minuter innan servering.

Strimla salladslök över fisken och servera med en fräsch sallad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier